//

Черговий акт вандалізму в Золотоноші на Черкащині

У ніч з 26 на 27 березня в м. Золотоноша, що на Черкащині, вандали вже вдруге понівечили фігуру Пресвятої Богородиці, цього разу відбили голову.

 

Отець Юрій Голоднюк розповідає: «У м. Золотоноші зареєстровано понад десяток інших Церков, у них все нормально, жодних прикростей, і тільки наша громада терпить постійні напади зловмисників, про яких ми лише можемо здогадуватися».

 

Перший напад на греко-католицьку громаду Золотоноші стався у ніч із 7 на 8 липня 2012 року. Тоді зловмисники вирвали з фасаду каплиці, в якій молиться місцева греко-католицька громада, хрест і викинули його на вулицю, а також намагалися вирвати фігурку Божої Матері, котра стоїть на подвір’ї перед входом до каплиці.

 

Пригадуємо, що подібних нападів зазнавали парафії УГКЦ і на Київщині: у Броварах та в Ірпені.

 

А зовсім недавно вчинено розбійний напад на каплицю Різдва Пресвятої Богородиці і помешкання священика в м. Кремінна Луганської області. Невідомі зловмисники вночі зробили чотири вистріли у вікно з, імовірно, вогнепальної зброї. На щастя, ніхто не постраждав.

 

Слід відзначити, що у всіх цих випадках зловмисників не знайдено і не покарано, а міліція відписує: «Слідство триває, винні будуть покарані».

Департамент інформації УГКЦ