//

Чергова кардинальська осінь?

Можливо, восени цього року або в перші місяці 2012 року Бенедикт XVI скличе консисторію, на якій вручить кардинальські берети новим особам.

 


Про це заявив італійський ватиканіст Марко Тосатті. На його думку,  Бенедикт XVI пильно дбає про те, щоб кількість членів кардинальського колегіуму, які могли би взяти участь в можливому конклаві, не була нижчої за передбачену правом – 120 електорів. Експерт зазначає, що незважаючи на поважний вік Папи (84 роки) і не найкращий стан здоров’я, ніщо не вказує на те, що в найближчому часі існує перспектива вакантного престолу Апостольської Столиці. До кінця наступного року кількість кардиналів-електорів впаде до 110 осіб, а до кінця 2012 року - до 97 осіб.

 


Серед потенційних кандидатів Тосатті згадує, перш за все, префекта Конгрегації в справах Євангелізації Народів Архиєпископа Фернандо Філоні та  префекта Конгрегації в справах Інститутів Богопосвяченого Життя і Товариств Апостольського Життя Архиєписопа Джоао Браз де Авіза.  Потенціальними кандидатами, на його думку, є також Архиєпископ Нью-Йорка Тімоті Долан та Архиєпископ Вестмінстеру Вінцент Ніколс , попередники яких завершать 80 років життя на наступний рік.  Варто пам’ятати, що на кардиналів чекають також країни Азії і Африки, і що в часі  кожної консисторії трапляються несподіванки, які не можуть передбачити навіть ватиканісти.

 

За матеріалами : vaticaninsider.lastampa.it