//

Чергова «педофільна» атака американських атеїстів на Католицьку Церкву

Відома американська організація агресивних атеїстів – Американський центр за конституційні права - вдалася до чергового нападу на Католицьку Церкву. Ця організація стала ініціатором звернення до Гаазького міжнародного трибуналу зі звинуваченням на адресу Папи Бенедикта ХVІ за начебто його персональну вину у випадках сексуального використання дітей католицькими священиками у США.

 


В реальності більшість судових позовів проти католицьких священиків завершилися в США оправданням державними судами звинувачених у перофілії. Відомий лише один єдиний випадок, коли суд довів вину священика у педофільному злочині. Минулого року в американському суді Американський центр за конституційні права уже програв суд проти Католицької Церкви, виступивши з ідентичними звинуваченнями.

 


На думку експертів, скоріше за все Гаазький трибунал навіть не візьме до розгляду згадане звернення, оскільки воно вимагає серйозного розслідування з цього питання, на що у Гаазького трибуналу нема ні повноважень, ні коштів. Навіть, якби, гіпотетично, Трибунал взяв до уваги дане звернення, зробив відповідне розслідування та розпочав судове провадження справи, шанси на успіх для Центру за конституційні права рівні нулю, оскільки вирок американського суду був винесений на основі не лише американського права, але також і на основі міжнародного права.  На думку експертів, це прекрасно розуміють і в Американському центрі. Тому дане звернення слід розглядати лише як чергову спробу дискредитації Католицької Церкви та Її проводу.

 


За матеріалами: http://www.vecernji.hr  http://dnevnik.hr http://www.jutarnji.hr