//

Через два роки після вбивства протестантського пастора колумбійські бойовики розстріляли його вдову

У Колумбії повстанці з «Армії національного визволення» вбили вдову протестантського пастора на очах у її дітей і батька. Згідно World Watch Monitor, Алісія Кастілья була розстріляна через 2 роки після вбивства її чоловіка тими ж повстанцями.


Місцева влада відмовилася допомагати родині з похоронами.


7 січня бойовики увірвалися в будинок вдови в департаменті Араука на північному сході Колумбії, коли сім'я зібралася для читання вечірніх молитов, і відкрили вогонь. За 4 місяці до нападу жінці наказали разом з дітьми і батьком покинути регіон. Алісія вже збиралася переїжджати, але, у зв'язку з хворобою батька, не змогла цього зробити.
У січні 2011 р. бойовики розстріляли пастора Нельсона Рамоса на очах у його дружини і 2 маленьких дочок. За 2 роки до своєї смерті Рамос став протестантом і з тих пір багато проповідував у Саравене - колумбійському місті недалеко від кордону з Венесуелою. Цей регіон є оплотом повстанців, що борються за контроль над багатими нафтовими ресурсами у цій області. Через кілька місяців після навернення Рамоса бойовики зажадали від його родини переїхати з регіону. Сім'я отримувала погрози впродовж 2010 р.


«Бойовики АНО вважають, що християни промивають мізки за допомогою Біблії і ніколи не підтримають їхню революцію», - стверджує співробітник благодійної організації «Open Doors», одне з відділень якої займається допомогою сім'ям, що втратили батьків під час переслідувань. Повстанці вважають, що християни виступають в якості шпигунів на користь уряду і обурюються тим, що вони віддають свої гроші Церкві, а не «на потреби революції».

 

За матеріалами www.sedmitza.ru