//

Через діалог шукати шляхів, що ведуть до справедливого співжиття! Заклик Папи Бенедикта XVI щодо ситуації в Сирії

«Не перестаю з особливою тривогою слідкувати за трагічною ситуацією насильства у Сирії, де не припиняється гуркіт зброї та щоденно зростає кількість жертв і жахливі страждання населення, зокрема, тих, які були змушені покинути свої домівки», – сказав Папа Бенедикт XVI наприкінці загальної аудієнції у середу, 7 листопада 2012 р., зазначаючи: «Щоб засвідчити свою та всієї Церкви солідарність населенню Сирії та духовну близькість християнським спільнотам країни, я бажав надіслати до Дамаску делегацію Синодальних Отців.

 

На жаль, різні обставини та розвиток ситуації вчинили неможливою цю ініціативу в тій формі, в якій вона задумувалася, і тому бажаю ввірити особливу місію Високодостойному кардиналові Робертові Сарах, Президентові Папської Ради Cor Unum. Від сьогодні і до 10 листопада він перебуває у Лівані, де зустрінеться з Пастирями та вірними сирійських Церков, відвідає деяких біженців, що походять з цієї країни та очолить засідання координаційної ради католицьких доброчинних інституцій, до яких Апостольська Столиця звернулася з проханням докласти особливі зусилля на користь сирійського населення, як у самій країні так і поза нею.

 

Підносячи молитву до Господа Бога, – сказав на завершення Венедикт Папа, – ще раз закликаю учасників конфлікту та всіх, кому лежить на серці добро Сирії, не шкодувати жодних зусиль в пошуках миру та через діалог шукати шляхів, що ведуть до справедливого співжиття в контексті справедливого політичного подолання конфлікту. Потрібно зробити все можливе для цього, бо одного дня може бути пізно!»

 

Джерело: Радіо Ватикан