//

Частішають антихристиянські атаки у Сирії

Сирійський конфлікт посилюється, його жертвами щораз частіше стають послідовники Христа. Збройні повстанці, які називають себе «сирійськими визволителями», провели  релігійну чистку в селі Аль Борь Аль Квастал, у провінції Хама. Вони вигнали звідти усі християнські родини, і розграбували їхні будинки. У будівлі церкви повстанці влаштували свою штаб-квартиру.

 

Поблизу Дамаску двоє озброєних бандитів в масках побили священика Сирійської Греко-Католицької Церкви. Злочинці зажадали, щоб о. Джордж Лу віддав ключі від церковної будівлі для того, щоб вони могли там провести обшук. Коли священик став на захист церковного майна, то його тяжко побили і залишили в калюжі крові, зв’язаного і з кляпом у роті, де його через дві години знайшли парафіяни.

 

У цій місцевості переважає сунітське населення, але християнській спільноті, що налічує 500 осіб, вдавалося жити з ним в злагоді. Напад на священика засудили і християнські, і мусульманські релігійні лідери, і муніципальні органи влади. Останні події підтвердили, що саме християни зносять найбільше у цій громадянській війні.

 

За матеріалами radiovaticana.org