//

Час вдячності Богові за велику любов. Папа Бенедикт XVI з нагоди закінчення духовних вправ

У Ватикані добігли до завершення духовні вправи, які Папа Бенедикт XVI протягом тижня робив разом з найближчими співробітниками з Римської Курії під проводом кардинала Лорена Монсеґво Пасінья, Архиєпископа Кіншаси. Їх темою була спільність з Богом. З нагоди завершення реколекцій Святіший Отець звернувся до проповідника з подячним листом, зокрема, зазначаючи: «Коментуючи деякі уривки з Першого Послання святого Івана, Ви провели нас шляхом до відкриття таємниці сопричастя, до якого ми включені через наше Хрищення».

 

За словами Папи, проведений час, позначений тишею, молитвою та Євхаристійною адорацією, був наповнений «вдячністю Богові за велику любов, яку Він нам дав і якою пов’язав нас з Собою в синівських стосунках». Причиною особливої радості для Бенедикта XVI було те, що через особу проповідника він побачив «свідчення віри тієї Церкви, яка вірить, надіється та любить на Африканському континенті – духовну спадщину, яка становить велике багатство для всього Божого народу та всього світу, зокрема, в перспективі нової євангелізації». «Як син Африки, – пише Cвятіший Отець до Архиєпископа Кіншаси, столиці Демократичної Республіки Конго, – Ви допомогли нам ще раз досвідчити цей обмін дарами, який є одним з найкращих аспектів церковного сопричастя, в якому різноманітність географічних та культурних походжень знаходить спосіб висловлення в гармонійній єдності Містичного тіла».

 

Дякуючи проповідникові після заключного богослуження, Бенедикт XVI зазначив: «Ви провадили нас завжди з поглядом, скерованим на Бога, і саме в цьому погляді, зверненому до Бога, ми навчалися любові, віри, яка творить спільність. Ви також прикрасили ці роздуми чудовими історіям, почерпнутими переважно з дорогої Вам африканської землі, які допомагали нам та приносили радість».

 

Джерело: Радіо Ватикан