//

Caritas обрав главу

У Римі триває Генеральна Асамблея Caritas, на якій присутні триста представників цієї організації з усього світу. Вчора відбулося обрання глави – ним був переобраний кардинал Оскар Андрес Родрігес Марадьяга з Гондурасу.


У своїй доповіді-звіті за чотири роки під час Генеральної Асамблеї кардинал Родрігес Марадьяга зазначив: «З перших днів мого перебування на посаді, зміцнення нашої ідентичності як Caritas та Церкви, виявилося точкою опори, від якої залежав успіх. Caritas не просто недержавна організація – це значно більше. Caritas  – це знак Божої любові до людства. Це любов, яка не знає ні сумнівів, ні кордонів. Назва Caritas Internationalis буквально означає «любов між народами». Caritas свідчить про Божу любов між нами; про любов для всіх людей, особливо найбідніших».


В четвер делегати затвердять вибори нового Генерального секретаря. Кандидатами на посаду Генерального секретаря є Мішель Рой – керівник захисту Caritas у Франції і Карел Зеленка – представник Католицької Служби Допомоги (Catholic Relief Service) у Південній Африці.

За матеріалами: Vatican Radio