//

"Бути християнином - означає вміти не відповісти злом на зло і бачити в цьому не програш і слабкість, а силу", - Мирослав Маринович, віце-ректор УКУ

"Я б хотів, щоб наша Церква зрозуміла, що вона живе у ХХІ столітті, адже можуть мінятися стіни, архітектура будівлі, але не сміє змінитися вогонь такого християнського дому, котрим є Церква, інакше він перетвориться на мертву традицію", - ділився своїми міркуваннями віце-ректор Українського католицького університету у Львові Мирослав Маринович із кореспондентом Департаменту інформації УГКЦ.

 

Пан Маринович вважає, що час Андрея Шептицького був для УГКЦ благословенним:"Гадаю, що не буде повернення в той християнський дім, який витворив  Шептицький, бо в нас вже є інші цеглини будинку, який ми будуємо. Але хоч би який був будинок ззовні, у ньому мусить палахкотіти вогонь віри, і тоді це є Церква".

 

Віце-ректор Українського католицького університету переконаний, що християнин повинен "розуміти, що в людських стосунках не Сонце обертається довкола Землі, а Земля довкола Сонця". "Народ придумав мільйони таких фраз і логіки на кшталт око за око. Бути християнином - означає для мене вміти не відповісти злом на зло, не відповісти погано тому, хто повівся зі мною по-хамськи і  бачити в цьому не програш і слабкість, а силу", - сказав на завершення розмови Мирослав Маринович.

 

Департамент інформації УГКЦ