//

Бутан готовий прийняти християн

Уряд Королівства Бутан, що у Південній Азії, висловив готовність здійснювати реєстрацію християнських груп. Про це переломне рішення країни, що лежить у східних Гімалаях, повідомляє інформаційне агентство MissiOnLine.org Папського Інституту Іноземних Місій (PIME) у Римі, зазначаючи, що представник уряду у справах релігій заявив про можливість реєстрації християнських груп, щоб дати їм змогу призначити офіційного представника для контактів з державною адміністрацією.

 

Бутан – країна, у якій переважну більшість – понад 70 відсотків - становлять послідовники буддизму, а з інших релігій офіційно дозволено практикувати тільки індуїзм.

 

Досі послідовники Христа переживали тут багато переслідувань і часто були змушені емігрувати. З кінця 60-х років вони мають заборону на здійснення культу. Нинішні запевнення уряду можуть повністю змінити релігійну політику, навіть якщо всі християни будуть мати одного спільного представника.

 

Католицької Церква у Королівстві Бутан функціонує у підпіллі. Ватикан не розкриває даних щодо чисельності цієї спільноти з міркувань безпеки. Уряд Бутану не підтримує дипломатичних відносин зі Святим Престолом. Єдиним священиком бутанського походження є отець-єзуїт Кінлі Тсерінг, який зараз є директором елітної католицької школи в Індії, де навчається молодь з Індії, Непалу і Бутану. Він віддавна висловлює надію на повернення на батьківщину, а поштовхом до його навернення з буддизму у християнство і вибіру священичого покликання стала зустріч з Матір'ю Терезою з Калькутти.

 

Інформація про зміни у релігійній політиці Бутану викликала значний резонанс у місійних колах. Особливо це стосується Церкви у сусідній Індії. Згідно з інформацією місійного агентства Fides, низка згромаджень, що працюють поблизу кордону з Бутаном, заявила про готовність розпочати діяльність також і в цій країні.

 

За матеріалами Radio Watykańskie