//

Будьте радісними християнами!

«Слід оновити дух інституцій та засіяти історію насінням нового життя» – закликав Папа Бенедикт XVI, зустрічаючись у суботу, 26 травня 2012 р., з понад 40 тисячами членів італійського харизматичного руху Віднови у Святому Дусі, які зібралися на площі Святого Петра у Ватикані, щоб разом з Наступником святого Петра відсвяткувати 40-річчя руху.

 

«Віруючі сьогодні покликані до переконаного, щирого та вірогідного свідчення віри, тісно поєднаного з ділами любові», – зазначив Святіший Отець, пояснюючи, що завдяки любові також і ті, хто байдужі чи далекі від Євангельського вчення, можуть «наблизитися до істини та навернутися до милосердної любові Небесного Отця».

 

Папа підкреслив, що сучасне суспільство переживає непевну ситуацію, позначене браком безпеки та розгубленістю. Часто не вистачає орієнтирів для спрямування свого життя. В такому контексті дедалі важливішим стає будування життєвої будівлі та суспільних стосунків на «міцній скелі Божого слова».

 

«Господь з нами, Він діє силою Свого Духа. Він запрошує нас зростати в довір’ї та відданню себе Його воді, у вірності своєму покликанню та в стараннях ставати дорослими у вірі, надії та любові», – сказав Бенедикт XVI, додаючи, що дорослий в євангельському розумінні це не той, який нікому не підлягає і нікого не потребує, але «дорослим, тобто зрілим та відповідальним може бути тільки той, який стає малим, покірним та слугою перед Богом, який не йде просто за течіями часу».

 

Пригадавши, що члени цього руху різними способами задекларували першість Бога у своєму житті, свідчачи про радість нового життя у Святому Дусі також завдяки різним ініціативам, пов’язаним з новою євангелізацією, Папа закликав їх бути витривалими у цьому свідченні «радості віри в Христа, краси бути Христовими учнями, могутності любові, яку Його Євангеліє вивільняє в історії, як також незрівнянної благодаті, яку кожен віруючий може досвідчити в Церкві», приступаючи до Святих Тайн та покірно здійснюючи своє дарування для спільного добра.

 

«Не піддавайтеся спокусі посередності та звички! Зрощуйте в душі високі та великодушні прагнення. Зробіть своїми думки, відчуття та діла Ісуса!», – закликав Бенедикт XVI членів руху Віднови у Святому Дусі, додаючи: «Господь кличе кожного з вас бути невтомним співробітником Його плану спасіння, який перемінює серця». Для цього слід не переставати «звертатися до неба» бо «світ потребує молитви». «Будьте радісними християнами!», – побажав Святіший Отець.

 

Джерело: Радіо Ватикан