//

Будьте покірні, великодушні та з’єднані між собою, не поступайтесь поглядам світу

23 лютого 2012 р., відбулась традиційна зустріч Папи із парохами своєї римської дієцезії, адже, Святіший Отець є також і єпископом Риму. Ця зустріч відбувається на початку Чотиридесятниці й Бенедикт ХVІ проводить молитовне читання Святого Письма, тобто Lectio Divina.

 

З нагоди цьогорічної зустрічі, що відбулась у четвер після Попільної Середи, Святіший Отець поділився своїми роздумами над уривками з 4-го розділу Послання святого Павла до Ефесян (Еф 4, 1-16), де, зокрема, апостол закликає бути покірними й лагідними, довготерпеливими, стараючись зберігати єдність духа, жити по правді та в любові.

 

Святіший Отець звернувся до священиків із заохотою бути вірними Божому покликанню, зростати в покорі, лагідності, великодушності, наголосивши, що саме відсутність покори руйнує єдність, а покора – це основна чеснота єдності і тільки так зростає єдність Христового Тіла, яким є Церква.

 

Бенедикт ХVІ також підкреслив важливість Року Віри, який у католицькій Церкві розпочнеться 11 жовтня цього року, у п’ятдесяту річницю відкриття Другого Ватиканського Собору, висловлюючи сподівання на катехитичне оновлення, щоб краще пізнати віру, більше пізнати Христа та щоб зростала єдність в істині.

 

Бенедикт ХVІ звернув також увагу на те, щоб не поступатись поглядам світу, диктатурі засобів масової інформації. «Лише у свободі дітей Божих, що спільно вірять у Тіло Христове, ми будемо насправді вільними й здатними відповісти на виклики нашого часу», – сказав Святіший Отець.

 

Джерело: Радіо Ватикан