//

Брюссель: старт ініціативи "Місія в мегаполісах"

У Брюсселі розпочалися заходи в рамках загальноєвропейської ініціативи "Місія в мегаполісах". У програмі: свідчення відомих бельгійців, дискусії про віру, читання Євангелії на центральних площах та музичні вистави. Столиця Бельгії є першим з 12 міст Старого континенту, яке бере участь в цьому проекті. Єпископ Мехелен-Брюссельської архиєпархії Жан Кокеролс зазначив, що "Місія в мегаполісах" перш за все спрямована, до "літеплих" християн - людей, які були хрещені, але вже не крокують дорогою віри разом з Церквою.

 

В інтерв'ю агентству "SIR" єпископ розповів, що більшість бельгійських християн залишила Церкву  не виключно внаслідок внутрішніх скандалів. На думку єрарха в Європі великий вплив у цій сфері мають ЗМІ, які часто не об'єктивно говорять про зловживання. На його думку,  необхідно відновити довіру до Церкви і саме в цьому полягає одна з цілей "Місії".

 

Єпископ Жан Кокеролс зазначив, що програма заходів включає в себе катехизації, мета яких полягає в тому, щоб представити віру, як шлях до щастя, внутрішньої радості і справжніх життєвих перспектив. Основною цільовою аудиторією ініціативи в Брюсселі були обрані молоді пари, які хоч і тримаються далеко від Церкви, але цікавляться деякими питаннями віри у зв'язку з необхідністю хрещення власних дітей.

 

Заходи в рамках "Місії в мегаполісах" продовжаться в Брюсселі до 15 квітня. Потім вони пройдуть в інших 11 великих містах Європи.

 

За матеріалами radiovaticana.org