//

Британцям про приймання Євхаристії

Про повагу і любов до Найсвятіших Тайн говорить пастирський лист Архиєпископа Вінсента Нікольса, який був прочитаний у 214 британських парохіях. Глава єпископату Англії і Валії звернув у ньому  увагу на способи, в які практикується приймання Причастя та на особисту свободу вірних, які можуть ними користуватись.   

 


Звичайною практикою для Архиєпархії Вестмінстера є приймання Тіла Христа на руки стоячи і, відповідно,  Найсвятішу Кров - з чаші стоячи. Єрарх підкреслив, що місцева практика була потверджена ватиканською Конгрегацією в справах Божого Культу і Дисципліни Таїнств. Але одночасно Митрополит Лондона пригадує, що вірні мають свободу у виборі способу, яким хочуть прийняти Найсвятіші Тайни: на руки чи до уст, на колінах чи стоячи. Пастирський лист пригадує, що кожна з цих постав має своє символічне значення, яке допомагає усвідомити, кого приймаємо і яку віру ділимо з іншими.

 


Архиєпископ Ніколс пригадує також католикам про необхідність принаймні годинного євхаристійного посту і отримання відпущення тяжких гріхів в таїнстві сповіді.

 

За матеріалами: Radio Watykanskie