//

Британський пенсіонер вручну переписав Біблію

78-річний британець Діно Мацолі витратив 10 років свого життя на те, аби переписати всі тексти Біблії, а також зробити 5 тисяч ілюстрацій до Старого і Нового Завіту, повідомляє rosbalt.ru з посиланням на Life News.

 

За словами чоловіка, подібна ідея у нього з’явилася у 2001 році, коли він через депресію, спричинену виходом на пенсію, не зміг виходити з дому і проводив 24 години на добу на самоті у своїй квартирі. "Спочатку я просто почав робити деякі начерки за сюжетом Святого Письма", – стверджує художник-аматор. "Я довгий час не виходив з кімнати, однак моя ідея мене настільки надихнула, що я вперше за довгий час зважився вийти на вулицю і купити все необхідне для подальшої роботи".

 

"Я не думав, що батько підійде до цього з усією серйозністю", – сказав 36-річний син британця Марко. "Коли робота була закінчена, ми відправили її електронну копію до Риму, а також самому Архиєпископу Кентерберійському". Духовний глава Англіканської спільноти особисто відповів на їх лист, а також запропонував випустити книгу в тираж під іменем автора.

 

"Представники церкви захопилися моїм вчинком і сказали, що ніколи в житті подібного не бачили", – каже пенсіонер. "Я дуже радий, що стану першою людиною, якій вдалося це зробити. Всі отримані від продажу грошові кошти підуть на благодійність".