//

Бразильці багатіють і віддаляються від Бога

Видимий економічний розвиток Бразилії впливає на святкування Різдвяних свят тим, що воно стає більше затьмареним споживацькою гарячкою. Підвищення рівня життя змушує людей забути про духовну сферу. Ось чому місцева Церква наголошує: без Ісуса ці свята порожні.


Голова Національної конференції бразильських єпископів пише про небезпеку комерціалізації свят. У своєму посланні до вірних він зазначає, що реклама закликає купувати і завдяки тому стати щасливим. Кардинал Раймунду Дамашено Ассіс підкреслює, що «тільки в Ісусі ми знаходимо справжню радість і досвід нескінченної любові Бога до нас».


Християнські святкування мають стати можливістю для переходу у нове життя. Різдво той час, у який треба більше практикувати солідарність і любов до ближнього, – зазначає Архиєпископ Апаресіди.

 

Про це ж говорить кардинал Оділу Педро Шерер. Єрарх вважає, що терміново треба зробити все, щоб тісніше пов'язати Різдво з особистістю Ісуса Христа. Позаяк, за словами Архиєпископа Сан-Пауло, Різдвяні Свята святкують як щось незалежне від народження Спасителя, і так вони втрачають свій сенс.

 

Різдво є одним з найбільших християнських свят, і, отже, в цей час, Церква запрошує вірних до роздумів, молитви, солідарності, а також участі в урочистостях, – підкреслює кардинал Шерер.

 

Варто зазначити, що в останні роки понад 40 мільйонам бразильців вдалося підняти життєвий рівень і вийти за межі бідності. Виразно розростається середній клас, збільшується кількість мільйонерів, яких зараз в Бразилії налічують до 120 тисяч. Тільки в штаті Парана (що менший, аніж територія Польщі), де мешкають здебільшого нащадки польських іммігрантів, щомісяця на дорогах з’являється понад 30 тис. нових автомобілів.

За матеріалами: Radio Watykańskie