//

Бразильські єпископи вивчають соборові документи

У Центрі Навчань м. Сумаре Архиєпархії Ріо-де-Жанейро добігає кінця 20-ий випуск курсу для бразильських єпископів (31 січня – 4 лютого ц.р.). Ініціатором щорічної зустрічі був тодішній архиєпископ Ріо-де-Жанейро, кардинал Еуженіу де Араужу Салеш. Тема студійної зустрічі: „50 років II Ватиканського Собору”. В курсі брало участь близько 100 єпископів, що прибули з різних регіонів Бразилії.

 

 

Відкриття курсу провів архиєпископ Орані Темпеста. В курсі не міг взяти участь кардинал Анджело Скола з Венеції. Його текст на тему соборової пастирської конституції Gaudium et Spes презентував єпископ Філіппо Санторо, ординарій Петрополісу. На тему соборової герменевтики говорив отець Габріель Річчі Альберті з богословського відділу мадридського університету.

 

 

Єпископ Герхард Людвіг Мюллер з Регенсбургу представив лекцію на тему Церкви. Єрарх з Німеччини, звертаючись до присутніх єпископів, залишив вказівку: „Ми маємо обов’язок виражати любов до ближнього в такий спосіб, щоб вона стала знаком любові Бога у світі і для світу”.

 

 

Апостольський нунцій архиєпископ Лоренцо Бальдіссері, що бере участь в курсі, привітав організаторів формаційних зустрічей для єпископів. Відповідно до слів представника Апостольської Столиці, щорічний курс пастирів вписаний в постійну формацію членів бразильського єпископату.

 

 

Відповідаючи на запрошення префекта Ріо-де-Жанейро, Едуарда Пеза, єпископи разом з нунцієм відвідали новий операційний центр міста, що охоплює 30 різних інституцій. Центр, відкритий 31 грудня 2010 р., полегшує різнобічне функціонування і безпеку метрополії.
 

 

За матеріалами Radio Watykańskie