//

Бразильська Церква прощається з убитим священиком

35-річного священика застрелили у Ново Гамбурго, у південній частині Бразилії. На о. Едуардо Тейшейру напали бандити, і він помер від вогнепальних поранень.

 

Священик повертався на свою парохію з о. Рафаелем Барбєрі, який цього дня прийняв служіння пароха на парохії Матері Божої Милосердної (Nossa Senhora das Graças). Коли священики зупинилися в Ново Гамбурго на червоному світлі світлофора, до них підійшли двоє озброєних бандитів. Нападники змусили священиків зупинитися у найближчому парку. О. Барбєрі дав бандитам гаманець з грошима, де було 50 доларів, і священиків висадили з машини.


Невідомо чому о. Тейшейра повернувся до машини, тоді нападники почали стріляти в нього. Бандити втекли на машині, яка належить парафії св. Терези від Дитятка Ісуса, в якій о. Тейшейра служив вікарієм.

 

Перехожі повідомили в поліцію про інцидент. Пораненого священика доставили до місцевої лікарні, але в результаті вогнепальних поранень він, на жаль, помер, не доживши до третьої річниці священства і до свого призначення в січні парохом на парафію у Сан-Леопольдо.

 

«Це велика втрата. Ми були друзями протягом восьми років. Ми знали, що таке трапляється, але ми не очікували цього», – сказав з жалем о. Барбєрі.


За матеріалами: http://pl.radiovaticana.va