//

Бразилія бореться з релігійною нетолерантністю

21 січня Бразилія святкує Національний день боротьби з релігійною нетолерантністю. Відповідно до федерального закону, це свято запроваджене 2007 року. Його мета полягає в заохоченні бразильців замислитися над явищем релігійної нетолерантності та дискримінації у своїй батьківщині. До цих заходів залучені також місцеві релігійні громади.

 

Національна рада християнських церков (CONIC), до якої належить Католицька Церква, скерувала спеціальне послання до християн та людей доброї волі в Бразилії. У нім йдеться про те, що основою суспільного життя є повага до людей з іншими поглядами. Згадується також такий сумний факт, що війни ХХ століття, релігійні конфлікти та Голокост були наслідками релігійної нетолерантності.

 

Національна рада християнських церков нагадала також, що в Бразилії існує 30 різних релігій. "Різноманітність є одним з наших багатств, і попри релігійні відмінності ми маємо сприяти мирному співіснуванню в суспільстві ", - наголошується в посланні. Воно закінчується твердженням про те, що "ми є покликаними практикувати заповідь Ісуса любити свого ближнього, як самого себе".

 

За матеріалами Radio Watykańskie