//

Брати Ратцінгери отримали задоволення від подарованого їм концерту (оновлено з відео)

Папа і його брат монс. Георг Ратцінгер відомі своєю любов’ю та знанням класичної музики. Саме тому концерт, подарований їм у папській літній резиденції у Кастель-Гандольфо у вівторок, був прекрасною нагодою відсвяткувати 60-ту річницю їх священичих свячень.


Промовляючи на завершення музичного вечору у виконанні ансамблю «Нові сезони», Папа сказав, що «до тієї прекрасної музики, яка й досі звучить відлунням у наших серцях, нічого неможливо додати». Святіший Отець щиро подякував усім, хто доклався до організації цього концерту, а особливо диригенту Альбрехту Маєру та скрипальці Арабеллі Штайнбахер.


Папа і його брат прослухали твори композиторів Вівальді та Баха, котрих Понтифік назвав двома представниками дійсно величної музики 18-го століття. Він зазначив, що обидва композитори були людьми глибокої посвяти, і їх релігійний дух виражається у їх творах.


На завершення роздумів про музику Баха, Папа Бенедикт описав її як гармонійну в побудові, що є відображенням гармонії, яку Бог вклав у все створіння.


За матеріалами Vatican Radio