//

Божі справи заслуговують на поспіх - Бенедикт XVI

"Справи Божі заслуговують поспіху, бо це чи не єдині речі в світі, які заслуговують поспіху, це справи Бога, які дійсно актуальні для нашого життя", - сказав Папа сьогодні в імпровізованій проповіді під час літургії в парохії церкви св.Томи з Вілланова у Кастель Гандольфо. Супроводжували Святішого Отця ватиканський держсекретар кардинал Тарчизіо Бертоне і брат Папи о.Георг Ратцінгер, а привітав його новий парох, о. П'єтро ді Летті.

 


Коментуючи літургійне читання в день Успіння Пресвятої Діви Марії, Бенедикт XVI нагадав, що для Старого Завіту Ковчег Заповіту, в якому зберігався у двох таблицях закон Мойсея, був символом присутності Бога серед свого народу. Але Новий Завіт говорить нам, що справжній Ковчег Завіту є конкретна жива людина: Діва Марія. "Бог не живе в скрині, а  у людині, в серці людини", - сказав Папа. Він підкреслив, що Марія є тою, яка носила в своєму лоні одвічного Божого Сина, Який став людиною, Ісуса, Господа нашого і Спасителя. "Марія є Ковчегом Завіту, тому що прийняла в себе Ісуса, Слово Життя, весь зміст волі Божої, правди Божої, прийняла в собі Того, хто є Новим і Вічним Союзом, кульмінацією якого стала жертва Його тіла і крові: тіла і крові, отриманих від Марії. Тому Марія була призначена до надзвичайної хвали і заохочує всіх нас, щоб і ми мали в ній участь. Запрошує нас, щоб і ми стали, скромним чином, ковчегом, в якому є присутнє Слово Боже, трансформованим, оживленим Його присутністю.

 


Святіший Отець прокоментував уривок Євангелія, в якому говориться, що Марія пішла з "поспіхом" до Єлизавети. Бенедикт XVI зазначив, що цей "поспіх" є надзвичайно важливим, бо це єдині справи, які дійсно актуальні для нашого життя", - сказав Папа. У той же час відзначив, що Марія не приховувала присутність Бога для себе, а дає її, ділячись Божою благодаттю. "Також ми є адресатами цієї величезної любові, яку Бог призначив для Марії. Таким чином, Божа Матір відкриває нас на надію, що майбутнє повне радості і вчить нас шляху досягнення цього: прийняття в вірі Її Сина". 

 

 

Святіший Отець закликав вірних ніколи не втрачати своєї дружби з Христом, але дозволити себе просвітити і вести Його словом, йти за ним кожен день, навіть у дні, коли особливо відчувається тяжкість хреста. "Марія, Ковчег Завіту, яка перебуває в святині на небесах, показує нам дуже ясно, що ми йдемо до нашого істинному дому, спільності радості і миру з Богом", - сказав Бенедикт XVI.

 

 

За матеріалами: wiara.pl