//

Болівійські єпископи захищають індіанців

Місією Церкви є завжди відстоювати правду. Вона має бути "голосом для тих, хто не має голосу", а також інформувати громадськість про складні соціальні ситуації.

 

"Її метою є не критикувати чи завдавати шкоди, а розвиток солідарності та пошук рішень", – зазначено у ноті, яку болівійські єпископи написали 7 січня на захист апостольського вікарія Ель Бені, повідомляє wiara.pl.

 

Один із міністрів уряду президента Ево Моралеса, Хуан Рамон Кінтана, нещодавно (27 грудня) на телебаченні звинуватив єпископа Хуліо Марію Еліаса у поданні неправдивої інформації у доповіді, яку він підготував разом з місцевою Федерацією з Прав Людини. Автори повідомляють у доповіді, що в консультації щодо урядового проекту проведення автошляху через Національний Парк «Isiboro Secure» і територію корінного індіанського населення більшість місцевих мешканців були проти цього.

 

Між тим, соціалістична влада стверджує, що амазонські індіанці погодилися на будівництво. Конференція болівійських єпископів нагадує, що єпископ Еліас знає райони, населені ними, де провадить душпастирську діяльність вже понад 40 років. Згаданий міністр мав змогу побачити соціальну та освітню роботу, яку провадить Церква на цих теренах. Він навіть обіцяв допомогу, але, як і раніше, її не надають, – підкреслює єпископат Болівії.