//

Бойовики блокували християн в сирійському місті протягом двох тижнів

В сирійському,  переважно християнському місті близько 12.000 чоловік протягом двох тижнів були заблоковані антиурядовими силами. Вони вбивали людей, які  намагалися виїхати і не допускали забезпечення міста продовольством і медикаментами.


Снайпери не дозволяють людям покидати Ріблу


Снайпери припиняли будь-які спроби покинути південне місто Рібла. Вони застрелили трьох чоловіків, що  намагалися втекти: Джорджа Азара (20), невпізнаного 21-річного чоловіка і чоловіка, батька чотирьох дітей Еліас Тахч Семаана (35р.).

 

Жителі страждали від нестачі продовольства і медикаментів, так як проїзд в місто був перекритий, мости були підірвані і дороги були непрохідними. Мотоциклісти, які намагалися привезти хліб в Ріблу, були обстріляні, але їм вдалося проскочити неушкодженим. Електропостачання було порушене.

 

Повідомляється, що урядові війська вигнали бойовиків в п'ятницю 24 серпня.

 

Рібла знаходиться на захід від Кусайра, де християнам було висунуто ультиматум залишити місто до 8 червня.

 

Прилегле місто Хомс було майже повністю очищено від християнського населення, яке нараховувало  50,000-60,000 чоловік.

 

На початку цього місяця християнська частина міста Алеппо потрапила в зону важких боїв.

 

Християнські райони є особливо уразливими для атак з боку антиурядових сил, тому що християн розглядають як про-Асадске співтовариство, так як вони користувалися значними правами і свободами при його правлінні.

 

Християни все більш і більш стурбовані війною, що вирує в Сирії і тим, що в майбутньому може статися з ними в країні.  Якщо Асада скинуть, швидше за все, ставлення до них буде вкрай вороже.

 

За матеріалами www.barnabasfund.org