//

Богословську освіту можна здобути навчаючись он-лайн на дистанційній програмі в УКУ

В УКУ проходить настановча сесія для студентів Дистанційної магістерської програми екуменічних наук. Десять студентів з Києва, Запоріжжя, Івано-Франківська та Львівщини прослухають три інтенсивні навчальні курси з історії Церкви в Україні, християнської етики і зв’язків з громадськістю (PR) для Церков та релігійних організацій.

 

«Дистанційна програма УКУ єдина в Україні, де можна за допомогою он-лайн навчання здобути богословську освіту, – пояснює координатор програми Тарас Курилець. – Після двох років навчання, студенти отримують богословську екуменічну освіту магістерського рівня».

 

Сесія в УКУ триває два тижні з 8 по 20 серпня. Після лекцій студенти зустрічаються з цікавими людьми. Зокрема, 10 серпня відбулась зустріч з істориком, професором УКУ Ярославом Грицаком, на якій говорили про визначення поняття «модерну» і його роль у  формуванні свідомості українців. Заплановані також візити до релігійних центрів, зокрема, Вірменського катедрального собору, Біблійного товариства тощо.

 

Киянин Андрій Коваленко за фахом інженер. Активна участь у житті Церкви спонукала його вступити на дистанційну магістерську програму в УКУ: «Я відчуваю брак систематичної богословської освіти. Хоча активно цікавлюся історією Церкви, творами отців Церкви, однак потребую мати певний фундамент. І ця програма, на якій працюють чудові викладачі, дає мені ці фундаментальні знання. До того ж, дух УКУ – неповторний, тут формується ґрунтовна богословська та історична традиція. Університет спростовує багато стереотипів про Унію та Греко-Католицьку Церкву, які, на жаль, існують в українському суспільстві». 

 

«Важливим моментом сесії є також спілкування між студентами для взаємного духовного збагачення, – наголошує Тарас Курилець. –  Кожен із студентів – цікава та унікальна особистість, у нас навчаються журналісти, економісти, юристи, філософи. Вони є представниками різних конфесій, але планують використати набуті на Дистанційній програмі знання у своїй професійній діяльності». 

 


Довідка.

Дистанційна магістерська програма екуменічних наук (ДМПЕН) – це перша академічна програма в Україні та світі, яка надає богословську екуменічну освіту магістерського рівня за допомогою он-лайн навчання. Це висвітлення питань богослов’я, історії та екуменізму, яке, з одного боку, закладає добрі академічні знання, а з другого – прищеплює любов до своєї Церкви й водночас сприяє визнанню інших Церков, відкриває дорогу до подолання міжконфесійних поділів і конфліктів через відкритість, співпрацю та дружбу між християнами.

 

ДМПЕН створена Інститутом екуменічних студій Українського католицького університету. Спеціалізації ДМПЕН: християнська етика та релігійна журналістика.

 

Прес-служба УКУ

Більше інформації на сайті УКУ - http://ucu.edu.ua/