//

Бог і Великий Вибух?

Директор Ватиканської Астрономічної Обсерваторії вважає, що теорія Великого Вибуху не суперечить біблійній історії про створення світу. «Великий Вибух не суперечить вірі» - сказав ватиканський астроном 2 лютого під час відкриття виставки «Історії з іншого світу: Всесвіт в нас і поза нами», яка триватиме в Пізі – рідному місті батька астрономії Галілео Галілея.

 


Отець Хосе Габріель Фюнес додав також, що пояснення Великого Вибуху – «це найкраща теорія, яку ми наразі маємо для пояснення створення всесвіту». Теорія припускає, що створення світу розпочалось 14 мільярдів років тому величезним вибухом, в часі якого були створені  простір, час, енергія і матерія, планети і зірки, які тепер перебувають в постійному розширенні.

 


«Ми знаємо, що Бог є творцем, і що Він є добрим Отцем, хто має для нас завбачливий план, і що ми є його дітьми, а все, що ми можемо пізнати розумом щодо походження всесвіту, не суперечить релігійній біблійній вістці».
Отець сказав також, що як астроном і католик він відкритий до цього пояснення за виключенням деяких питань, «на які досі нема відповіді». Він зазначив, наприклад, що доки немає доказів існування чи неіснування іншого розумного життя у всесвіті, ми не можемо цього виключати, оскільки дослідження показують існування біля 700 планет на орбітах інших зірок. «І навіть якщо в майбутньому буде встановлено, що життя, і розумне життя, існує, що, я думаю, буде дуже важко зробити, то не думаю, що це суперечитиме біблійному посланню про створення, тому що вони також будуть Божими творіннями».

 


Що було перед Великим Вибухом? Це питання не має сенсу,- зауважив вчений, - оскільки до нього часу не існувало, він виник в його результаті.

 


Нарешті повстає питання, чому ж цей Великий Вибух стався? Власне тут знаходимо місце для Бога, який в кожен момент створення мав конкретний план на життя кожного з нас. 

 

За матеріалами: catholicnewsagency.com