//

Близнюки: довге життя і смерть пліч-о-пліч

92-річні близнюки, монахи-францисканці, що майже ніколи не розлучалися за життя, померли в один день, з різницею в кілька годин.


Джуліан і Адріан Райстер разом ходили в школу, разом подорожували по світу і разом вступили в ряди Чину святого Франциска.


Їх імена, дані при народженні – Джером і Ірвін, але коли в 20 років вони вирішили прийняти чернецтво, то взяли собі імена католицьких святих.


Близнюки ніколи і нікому не говорили, хто з них народився першим.


Брати народилися в Буффало, штат Нью-Йорк, велику частину життя служили в Університеті св. Бонавентури, працюючи теслярами і садівниками. Вони швидко здобули собі репутацію людей, які можуть полагодити практично все.


Жили вони в частині будівлі, відведеної для ченців, в різних келіях. Але при цьому ділили одну телефонну лінію, тому, якщо їм хто-небудь дзвонив, телефони спрацьовували відразу в обох.


У 2008 році брати переїхали до Флоріди, де всі останні роки жили при францисканському  монастирі.


Як повідомив журналістів їх брат по Чину, близнюки померли від зупинки серця.


"Воістину це дуже поетичний кінець їх незвичайного життя, - сказав представник Університету св. Бонавентури Том Міссел. – Це майже неймовірно, але загалом не дивно, враховуючи, що практично все в житті вони робили разом".
"Між ними був якийсь неймовірний зв'язок. Вони були дуже близькі, але при цьому жоден з них не був егоїстом", - розповів місцевому виданню двоюрідний брат близнюків Майкл Райстер.

 

Джерело: www.bbc.co.uk