//

Близько мільйона іспанців отримали допомогу від служіння «Карітас» в 2010 році

Майже 950 тисяч іспанців отримали допомогу від служіння «Карітас» в 2010 році, повідомляє CNL-NEWS із посланням на Catholic News Agency. Три роки тому ця цифра складала 550 тисяч.


З 950 тисяч чоловік, яким була надана допомога, 300 тисяч отримали її від «Карітас» вперше. Причина важкої ситуації іспанців - в основному через зростаюче безробіття.  Як повідомив координатор навчальної команди «Карітас» Франциско Лоренцо, 74% тих, кому була потрібна допомога, - це сім'ї. 7 з 10 чоловік, що потребують допомоги, отримували дуже мало від державних соціальних служб.


Пан Лоренцо сказав, що програми обслуговування переобтяжені надмірною бюрократією, мають обмежені ресурси і характерні відсутністю обліку. Заявники чекають 4 дні, щоб зустрітися з представником «Карітас», а щоб попасти на зустріч з державним соцпрацівниками, вони чекають майже місяць.


Більшість заявників, підкреслив Лоренцо, - це люди, що залишилися без роботи, батьки у віці від 20 до 40 років з 1-2 маленькими дітьми, безробітна молодь, що не може знайти своє перше місце роботи, і одинокі матері.


Оскільки кількість заявників зростає, а цього року їх число досягло 1,8 мільйона, Католицька Церква в Іспанії подвоїла суму коштів, що виділяються для допомоги сім'ям, і всього сума склала 43 мільйони доларів. Приблизно 42% коштів, виділених торік, було використано для продовольчої допомоги, а 32% - пішли на сплату  оренди і застав.


Генеральний секретар «Карітас» в Іспанії Себастьян Мору сказав, що звіт не критикує державні соціальні служби, а швидше «закликає суспільні і політичні інститути і організації працювати відповідально». «Карітас» прагне доповнювати, а не заміняти роботу, яку виконують соціальні служби - відзначив він.


За матеріалами Інформаційне Агентство CNL-NEWS