//

Близько 550 молодих людей з України представлятимуть УГКЦ на Всесвітньому дні молоді в Мадриді

«Вкорінені й збудовані на Христі, зміцнені у вірі» - саме під таким гаслом із послання Апостола Павла пройде цьогорічний Всесвітній день молоді. Близько мільйона молодих людей з усіх куточків світу з’їдуться, щоб разом молитись, розважати, спілкуватись та разом заманіфестувати свою віру у Христа Розп’ятого та Воскреслого. У гроні цих людей буде також група молоді Української Греко-Католицької Церкви з різних регіонів України, а також з Канади та деяких країн Європи.

 

Вже понад рік тому УГКЦ розпочала приготування до цієї події в житті Вселенської Церкви. Комісія у справах молоді УГКЦ взяла участь у двох підготовчих зустрічах в Мадриді, здійснено переклад послання Святішого Отця Бенедикта XVI до молоді. Також українською мовою перекладено сайт ВДМ, створено власну українську Інтернет-сторінку цієї події, проведено ряд промоційних та інформаційних заходів, налагоджено тісну співпрацю з головним оргкомітетом у Мадриді та посольством Королівства Іспанії для забезпечення віз учасникам з України.

 

«Дуже важливо, щоб для кожного учасника ВДМ ця подія стала паломництвом віри, а не лише нагодою пізнати інші країни чи міста» - зазначив о. Ростислав Пендюк, Голова Комісії у справах молоді УГКЦ. Для досягнення цієї мети окремі групи проводили свої підготовчі зустрічі, обговорювали послання Папи, разом молились. Також у самій Іспанії молодь братиме участь у молитовних чуваннях, служитиметься Божественна Літургія, рівно ж у Східному обряді.

 

Таке чисельне зібрання молоді усього світу є нагодою для пізнання інших культур і народів, але і для представлення власної самобутності – культурної та духовної. «Ті, хто любить свій народ і свою Церкву, можуть стати добрими свідками та промоторами для інших людей. Ми віримо, що молодь нашої Церкви, яка братиме участь у Всесвітньому дні молоді в Мадриді, стане такими добрими свідками», - говорить отець.


Повідомила Марія Кохановська

Довідка:

 

Всесвітній день молоді започаткував Папа Іван Павло II у Квітну неділю 1984 року, коли закликав молодь Рима спільно відсвяткувати Рік Покути. У 1985 році Святіший Отець оприлюднив послання, звернене до молоді всього світу, а також встановив Всесвітні дні молоді. Вони проходили в Буенос-Айресі, куди приїхало близько мільйона молодих людей; в Сантьяго-де-Компостела; в Ченстохові; в Денвері; в Манілі (близько 4 млн.); в Парижі; в Римі; в Торонто; в Кельні; в Сіднеї. Відбуваються ВДМ раз на два-три роки.

 

Українська молодь вперше взяла участь у Всесвітньому дні молоді у 1991 році.

Мета ВДМ – зробити можливим пізнання Христа для сучасної молодої людини.

Джерело: www.ugcc.org.ua