//

Близько 500 християн доставлені літаком до Південного Судану

Фонд «Варнава» переправив християн з Судану в зв'язку з напругою, що виникла в країні через відділення півдня в минулому році. Організація, яка підтримує переслідуваних християн у всьому світі, перевезла близько 500 християн у Південний Судан в рамках великої операції з порятунку двох тисяч жінок і дітей, що знаходяться в пастці на півночі.
Після того, як переважно християнський південь здобув незалежність у минулому році, громадяни південного походження, що проживають на півночі країни, були позбавлені громадянства. Їм поставили ультиматум - покинути країну.


Багато дісталися до півдня самостійно, але деякі не змогли здійснити переїзд. Фонд «Варнава» вважає, що ще сотні тисяч християн знаходяться в пастці на півночі. Фонд «Варнава» вважає пріоритетним порятунок жінок і дітей і працює в партнерстві з Africa Inland Church, щоб переправити їх з Хартума в Джуба.


Патрік Сухдео, міжнародний директор Фонду «Варнава», сказав: «Ми зобов'язалися виділити кошти для порятунку двох тисяч жінок і дітей із Судану, але ми прагнемо допомогти всім, хто перебуває в небезпечних умовах.


Фонд «Варнава» оголосив про збір коштів для забезпечення майбутніх польотів.

 

За матеріалами www.cnlnews.tv