//

Блаженніший Святослав зустрівся з відпочиваючими у санаторіях Стрийщини

Учора, 10 липня 2011 року, в рамках візиту до Стрия, Блаженніший Святослав Шевчук, Отець і Глава УГКЦ, зустрівся з людьми, які проходять курси оздоровлення у санаторіях Стрийщини. Серед них – діти, що проживають на територіях, уражених чорнобильською катастрофою, діти-сироти та напівсироти, воїни УПА та репресовані.

 


У зустрічі, яка відбулася на території санаторію «Київ+» (с. Баня Лисовицька Стрийського району), також взяли участь жителі навколишніх сіл, молодь Стрийщини, відпочиваючі та представники владних структур району.

 

Блаженніший Святослав насамперед привітав присутніх, які з’їхалися сюди з різних куточків України, побажавши всім гарного відпочинку та тілесного і духовного оздоровлення.

 

Глава УГКЦ зазначив, що часто життєві труднощі не дозволяють нам добре відпочивати, навіть коли ми для цього відводимо спеціальний час, створюємо умови: «Я собі так пригадав, дивлячись на себе самого, що ми дуже часто сьогодні не вміємо відпочивати. Навіть тоді, коли їдемо десь у відпочинковий будинок, як ми кажемо: „на курорт”, бо дуже часто щоденне життя так захоплює наш розум, нашу уяву, нашу фантазію, наше серце».

 

Натомість, зауважив Верховний Архиєпископ, правдивий відпочинок знайдемо тільки, звернувшись до Господа, бо Він єдиний може нам його уповні дати: «І ось сьогодні до більшості з Вас, які відпочиваєте, я би хотів скерувати слова Ісуса Христа, який каже: „Прийдіть до мене всі втомлені і обтяжені і я облегшу вас. Візьміть моє ярмо на себе і навчіться від мене, бо я лагідний і сумирний серцем. Ярмо моє любе і тягар мій легкий. Тоді знайдете спокій для душ ваших”».

 

Блаженніший Святослав уділив присутнім своє благословення і висловив сподівання, що цей відпочинок дозволить їм відновитися не лише тілесно, але й у Бозі віднайти потрібний внутрішній мир: «Хочу всім вам побажати, щоб ви гарно відпочили, віднайшли тут духовні скарби українського народу, щоб справді відчути Божу благодать і силу, яка тут вам щедро може бути подана, а відтак відновилися у своєму особистому, духовному, а також тілесному здоров’ї».

 

Перед зустріччю Архиєрея вітали представники владних структур, які подякували Блаженнішому Святославу за відкритість Церкви на співпрацю з державою для добра нашого народу та висловлювали сподівання на подальшу спільну участь в цьому доброму намірі.

 


Прес-служба Стрийської єпархії