//

Блаженніший Святослав зустрівся з новим Апостольським Нунцієм в Україні

6 жовтня 2011 року Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, зустрівся з новим Апостольським нунцієм в Україні Архиєпископом Томасом Едвардом Ґалліксоном. Зустріч відбулася у Києві, у приміщенні Апостольської нунціатури в Україні по вул. Тургенєвській, 40.

 

Нового Апостольського нунція для України Папа Бенедикт ХVІ призначив 21 травня 2011 року. Ним став титулярний Архиєпископ Бомарцо Томас Едвард Ґалліксон, дотеперішній Апостольський нунцій в численних країнах Карибського регіону. Архиєпископ Ґалліксон – це четвертий Апостольський Нунцій за 19 років встановлення дипломатичних стосунків між Апостольською Столицею і Україною.

 

23 вересня новий Апостольський нунцій прибув до України. Свої обов’язки Надзвичайного і Повноважного посла в Україні Архиєпископ Томас Едвард Ґалліксон виконуватиме після вручення вірчих грамот Президенту України.

 

У рамках першої зустрічі Глави УГКЦ з новим Апостольським нунцієм відбувся обмін думок щодо міжконфесійної ситуації в Україні. Крім того, сторони обговорили стан державно-церковних відносин.

 

Новому Апостольському нунцієві Блаженніший Святослав подарував ікону блаженного Івана Павла ІІ. Він також запросив Архиєпископа Ґалліксона відвідати братню зустріч римо- та греко-католицьких єпископів, яка відбудеться у Львові-Брюховичах 26 жовтня.

 

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ