//

Блаженніший Святослав відвідав храм Преподобномучениць Олімпії та Лаврентії в Саскатуні

У неділю, 23 вересня, Блаженніший Святослав (Шевчук) відвідав церкву Преподобномучениць Олімпії та Лаврентії в Саскатуні. Після процесійного обходу довкола храму Глава УГКЦ очолив святковий Молебень до преподобномучениць у співслужінні з Владикою Браяном (Байдою), Єпархом Саскатунским, Владикою Михайлом (Вівчаром), емеритом, Владикою Степаном (Меньком), Екзархом Донецько-Харківським, та священослужителями.

 

Перед Богослужінням Предстоятель УГКЦ освятив іконостас храму, ікону 27 українських новомучеників, надбрамну дзвіницю та новозведену будівлю. Універсальне приміщення, яке називають «ковчег» з огляду на архітектуру та успішність будівництва в сезон рекордної норми опадів, містить у центральній частині природне джерело, що його також освятив Блаженніший Святослав та з котрого вірні вперше зачерпнули водицю.

 

Понад 350 вірян взяли участь у торжестві, яке ознаменувало офіційне завершення комплексу, до якого входять: монастирська обитель, храм Преподобномучниць Олімпїї та Лаврентії з їхніми мощами, трапезна, в якій сестри приймають паломників та влаштовують виставки, головний вхід із надбрамною дзвіницею та новий «ковчег», що містить крамницю ікон, музей новомучениць, джерело, кафе, конференц-зал та простору веранду. Із впровадженням усіх послуг комплекс буде відкритим для постійного паломництва.

 

Джерело: ugcc.org.ua