//

Блаженніший Святослав відвідав фестиваль Христового міста „Вгору Серця 2012”

З нагоди відзначення 350-го ювілею Івано-Франківська у святкових заходах міста взяв участь  глава Української Греко-Католицької Церкви, Блаженніший Святослав Шевчук.  У суботу, 5 травня після спільної молитви за місто Івано-Франківськ, глава УГКЦ відвідав учасників 5-го ювілейного фестивалю Христового міста «Вгору Серця 2012», який організовується з ініціативи Молодіжної комісії Івано-Франківської Архієпархіїї УГКЦ.


На початку Блаженніший Святослав ознайомився з роботами учасників виставки дитячих робіт «Для Бога я створю найкраще» в приміщенні міського краєзнавчого музею. Відкриттям даної виставки було розпочато фестиваль „Вгору Серця 2012” у понеділок, 30 квітня. Голова Молодіжної комісії Івано-Франківської Архієпархіїї УГКЦ о. Віталій Дем’янець ознайомив Блаженнішого з роботами, представленими на виставці, а  співорганізатор фестивалю п. Ярема Стецик, вручив Блаженнішому каталог з найкращими роботами конкурсу та компакт диск із піснями етрадних виконавців фестивалю. 


Опісля глава УГКЦ відвідав хоровий день фестивалю, який проходив у приміщенні Центру підвищення кваліфікації держслужбовців вперше в рамках фестивалю Христового міста „Вгору серця 2012”. До участі в даному заході було запрошено хорові колективи не лише з Івано-Франківщини, але й з інших куточків України. Блаженніший Святослав Шевчук завітав на святкове дійство разом із Митрополитом Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ Преосвященним Владикою Володимиром Війтишиним. 


Як зазначив Блаженніший Святослав, Івано-Франківськ, незважаючи на його 350-річний ювілей, насамперед є містом молодих людей і саме молодіжний фестиваль „Вгору Серця” є яскравим підтвердженням цього. Окрім того, глава УГКЦ відзначив, що проведення вперше дня хорової пісні в рамках фестивалю є дуже гарним початком та побажав, щоб цей почин знайшов своє продовження і в наступні роки фестивалю.  Опісля, Блаженніший Святослав уділив всім присутнім своє благословення.

 

Інформаційний центр Молодіжної комісії
Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ