//

Блаженніший Святослав відвідав «політичний Берлін»

У п’ятницю, 17 лютого, Блаженніший Святослав відвідав «політичний Берлін». Першим етапом візиту була зустріч у Федеральному відомстві Канцлера Німеччини. Відтак Предстоятель УГКЦ побував у Міністерстві закордонних справ, а на закінчення відвідав Міністерство з господарської співпраці та взаєморозвитку. У розмовах із високопосадовцями Блаженніший Святослав проаналізував сучасну політичну, економічну, церковну та суспільно-політичну ситуації в Україні. В особливий спосіб він пояснив сучасну політику України стосовно Церков і підтвердив бажання багатьох українців про рівноправне ставлення Президента і Уряду до різних християнських Церков у державі.

 

Велику увагу було також присвячено питанню збереження церковного миру між конфесіями, їхньої взаємоповаги та співпраці для блага суспільства. Глава УГКЦ пояснив своє ставлення до намагання держави втрутитися в церковну політику шляхом зміни власника історико-архітектурних пам’яток України та національних символів релігійного життя – Святої Софії, Києво-Печерської лаври та Почаївської лаври.

 

Німецькі політики висловили свою стурбованість таким розвитком політики супроти релігійних спільнот. На майбутнє обидві сторони домовилися тісніше співпрацювати та координувати співпрацю.

 

Крім того, Блаженніший Святослав знайшов підтримку з боку федеральних відомств у питаннях міграційних процесів Європи. «Прихильне ставлення та бажання продуктивної співпраці були і залишаються основою відносин між УГКЦ та владою Німеччини. А метою такої співпраці є формування національно свідомого та політично зрілого суспільства», - відзначив Глава УГКЦ.

 

Департамент інформації УГКЦ