//

Блаженніший Святослав відслужив Літургію на честь Макавейських мучеників

«Земля дає нам свої плоди, дає нам засоби для існування, дає нам мед і молоко лише тому, що Господь тримає її у своїх руках. І тому, освячуючи ці плоди, ми кажемо, що у нашому житті, у нашому достатку перше місце належить тільки Господу Богу», − сказав Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, у своїй проповіді, з нагоди пам’яті святих сімох мучеників Макавейських і матері їх Соломії. Божественну Літургію Предстоятель УГКЦ відслужив у неділю, 14 серпня, у Києві, у Патріаршому соборі Воскресіння Христового.

 

У проповіді Глава УГКЦ процитував слова святого Івана Золотоустого: «Якщо я у своєму житті поставлю Бога на перше місце, то все інше само стане на своє місце». Це, за словами проповідника, спосіб життя щасливої у Господі людини.

 

«Сьогодні ми розпочинаємо ще одну мандрівку: мандрівку з Христом, який нас веде понад злом цього світу, гріхом і смертю. Ця мандрівка, яка сьогодні розпочинається, називається Успенським постом», − наголосив ще одну важливу складову Церковного року Блаженніший Святослав.

 

«Нехай ці освячені зілля будуть для нас запахом безсмертя, яке нам нагадає, що лише у Бозі є вічне життя і спасіння», − завершив свою проповідь Блаженніший Святослав.

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ