//

Блаженніший Святослав: Сьогодні стосунки між представниками різних конфесій в Україні – дуже конструктивні

Сьогодні стосунки між представниками різних конфесій в Україні – дуже конструктивні. Таку думку висловив Предстоятель Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) у інтерв’ю веб-порталу «Оглядач», яке готується до опублікування.

 

Блаженніший Святослав наголосив, що 1 грудня 2011 року глави традиційних Церков, зокрема, Української Православної Церкви Московського Патріархату, Української Православної Церкви Київського Патріархату і він, як очільник Греко-Католицької Церкви, «зробили спільне звернення до всіх людей доброї волі щодо відповідальності за свою державу, за будівництво нашого суспільства на основі духовних вартостей».

 

Глава Церкви вважає підготовку спільного тексту від усіх традиційних Церков – «дуже важливим фактом». Особливо «першого грудня, коли ми відзначаємо двадцять років з дня всеукраїнського референдуму, коли український народ віддав більше ніж дев’яносто відсотків голосів для того, щоб підтвердити Акт проголошення незалежності нашої держави», – каже він.

 

«Тож, на мою думку, стосунки між представниками різних конфесій – дуже конструктивні. Це факт, який для мене особисто і для нашої Церкви є дуже важливий», – завершив Блаженніший Святослав.

 

Департамент інформації УГКЦ