//

Блаженніший Святослав (Шевчук) запрошує до спільної молитви за єдність християн

22 січня о 18:00 год. у храмі Святого Василія Великого УГКЦ (Вознесенський узвіз, 7, біля Львівської площі) відбудеться екуменічний молебень.

 

Під час спільної молитви зі зверненнями виступлять Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, Апостольській Нунцій в Україні архиєпископ Томас Едвард ҐАЛЛІКСОН, Його Високопреосвященство, Архієпископ Києво-Житомирської Дієцезії Петро МАЛЬЧУК, духовенство православних та протестантських Церков.

 

Вже стало доброю традицією, коли християни різних Церков об’єднуються у спільній молитві за єдність християн та примирення між людьми, націями і спільнотами.

 

Цього року вже 44ий рік поспіль християни усієї Європи будуть разом молитись під час Тижня молитов за єдність християн, який приготовляється спільною робочою групою Всесвітньої Ради Церков (майже усі православні та протестантські Церкви світу) та Папською Радою для сприяння єдності між християнами. Вперше Тиждень молитов за єдність християн відбувся у 1968 році.

 

Сьогоднішня тема Тижня молитов за єдність християн: Всі ми перемінимось Перемогою Господа нашого Ісуса Христа взята з листа апостола Павла до Коринтян (1 Кор 15:51-58).

 

Головна ідея Тижня молитов за єдність християн 2012 буде заснована на досвіді церков Польщі, історія яких позначена серією поразок та перемог. Пам’ятаючи про це, християни Польщі переконують, що прагнення єдності Церкви залежить виключно від кожного християнина. Усі ми, християни, маємо відкритись один одному, щоб взаємно обдаровувати себе дарами Святого Духа. У такий спосіб, перемінимось в Ісусі Христі, у нашому правдивому та єдиному Господі.

 

До участі запрошені християни усіх конфесій, усі кому не байдуже питання єдності Церков.

 

Джерело: www.ecumenism.com.ua