//

Блаженніший Святослав (Шевчук) закликав вірних УГКЦ долучитися до акції "Колядуймо на собор!"

Блаженніший Святослав (Шевчук) у Пастирському зверненні до вірних УГКЦ та всіх людей доброї волі у справі збору пожертв на завершення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві від 23 грудня 2011 року закликав долучитися до акції "Колядуймо на собор!". Глава УГКЦ висловив сподівання, що завдяки цій акції, прийнятій рішенням Синоду Єпископів УГКЦ, вдасться завершити будівництво "цього всенародного храму.". "Жертвуючи на цю історичну будівлю, ви відкриваєте своє серце новонародженому Спасителю, який стукає сьогодні до дверей вашого християнського сумління", - йдеться у зверненні.

 

Предстоятель Церкви подякував духовенству і мирянам за пожертви, завдяки котрим стало можливим спорудження Патріаршого собору, а також  за молитву під час його будівництва і  "за «цеглини» любові та жертви, вкладені в наш спільний храм". Як стверджує Блаженніший Святослав, цей внесок є "жертвою на вічність". Тому він закликав вірних УГКЦ наслідувати мудреців зі Сходу, "котрі пройшли довгий шлях до Ісуса, щоб принести Йому свої дари."

 

"Щодня на Літургії у «серці» Київської Церкви підноситиметься моління до Господа за душі тих, хто сьогодні молитовно чи матеріально долучається до зведення собору Воскресіння Христового", - підкреслив на завершення документа Першоієрарх Церкви.

 

Департамент інформації УГКЦ