//

Блаженніший Святослав (Шевчук) привітав учасників Всеукраїнської науково-практичної конференції «Збройні Сили України та українське військове душпастирство»

Глава Церкви подякував організаторам заходу за можливість, надану представникам різних конфесій для того, щоб бути разом та шукати спільних засобів як послужити вірним в українському війську. одночасно Блаженніший Святослав висловив жаль з приводу того, що донині капеланство не визнане державою офіційно.

 

«Ми знаємо яскраві приклади жертвенного та подвижницького служіння українських капеланів у різні періоди нашої  історії. Адже капелан завжди був зі своєю паствою  поділяючи з нею усі тілесні і духовні випробовування, власним життям свідчив  силу Господа, сприяв  іншим  утвердженню  у вірі.  Сучасні Збройні Сили України  самі відчули цю потребу, виконуючи миротворчу місію у неспокійних куточках світу», - зазначив Глава Церкви.

 

Блаженніший Святослав висловив сподівання, що конференція дозволить знайти форму співпраці Церкви і Держави задля забезпечення рівних можливостей усім сповідувати свої релігійні переконання у Збройних Силах України, побажавши всім учасникам заходу віднайти порозуміння і сформувати спільне бачення того як Церва найкраще може послужити для кожного українського військового, який потребує душпастирської опіки.

 

Прес-служба Департаменту капеланства