//

Блаженніший Святослав: що означає бути справжнім християнином?

Представники молодіжних організацій, церковних спільнот та студенти вищих навчальних закладів Тернополя запитали 4 березня Блаженнішого Святослава Шевчука про те, що означає бути справжнім християнином?

 


Свою відповідь на питання Глава УГКЦ розпочав прикладом багатого юнака, який спитав Ісуса, що йому бракує до вічного життя: «Притча показує нам, що своїми силами виконувати всі Божі заповіді є неможливо. І неможливо бути християнином, лише не роблячи зла. Христос каже: «Лиши свою найбільшу прив’язаність і я дам тобі те, чого тобі ще бракує. Досконалим тебе зробить не твоє людське зусилля, а досконалим тебе зробить Божа сила, яку ти отримаєш, будучи моїм учнем». Ісус каже: «Прийди до моєї спільноти, стань моїм учнем і отримай те, що я тобі дав».

 


«Тому бути християнином не означає бути тільки доброю людиною, бо є багато добрих людей, які не є християнами. Бути християнином – означає отримати від Христа ту святість, ту силу, ту досконалість, яка є тільки в одному Богові».
«Християнин – це особа, яка ніколи не може погодитись зі злом. Дуже важливо навчитися не відповідати злом на зло…Треба вміти нейтралізовувати зло. Християнин -  це особа в середовищі, яка має силу це зло нейтралізувати в такий спосіб: не дати, щоб це зло мене занечистило. Тоді того зла буде потрошки ставати менше».