//

Блаженніший Святослав очолив щорічну прощу вірян УГКЦ в Аргентині

З 26 до 28 серпня 2011 року Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук) перебував з другим архипастирським візитом в Аргентині, а саме у м. Посадас, що є столицею провінції Місіонес.

 

26 серпня у храмі Святого Володимира Блаженніший Святослав очолив Божественну Літургію, після якої відбулося представлення нового Катехизму УГКЦ «Христос − наша Пасха». Презентували новий Катехизм Предстоятель УГКЦ та Владика Петро (Стасюк), голова Патріаршої катехитичної комісії.

 

Відтак, у неділю, 28 серпня, Глава УГКЦ очолив Божественну Літургію в одному із найважливіших Марійських паломницьких центрів Аргентини – у базиліці Пресвятої Богородиці міста Ітаті (провінція Корієнтес). До цього відпустового місця Ітаті щороку відбувається українська проща, яка збирає численних прочан з усієї країни. Перед входом до базиліки Блаженнішого Святослава тепло зустріли: Архиєпископ провінції Корієнтес Андрій Становнік, Єпископ місцевості Гожа Рікардо Файфер, Єпископ місцевості Реконкіста Рамон Альфредо Дус, організатор прощі о. Роман Заміховський, генеральний директор у справах католицької релігії Луїз Сагєр Фонрок, заступник голови міста Ітаті Рауль Марін, численне духовенство, монашество та близько трьох тисяч вірних єпархії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Аргентині.

 

Перед початком Архиєрейської Божественної Літургії прозвучали гімни Аргентини та України і виступили учасники балету української парафії Святих Петра і Павла м. Алем (провінція Місіонес).

 

Під час Літургії з Блаженнішим Святославом співслужили Владики: Петро (Стасюк) з Австралії, Гліб (Лончина) з Великобританії та Даниїл (Козлінський), який недавно був призначений Апостольським адміністратором єпархії Покрови Пресвятої Богородиці УГКЦ в Аргентині.

 

На завершення Божественної Літургії Глава УГКЦ урочисто представив українським вірним новопризначеного Апостольського адміністратора.

 

Наприкінці слід додати, що ця українська проща до відпустового місця Ітаті була започаткована теперішнім єпископом-емеритом Михайлом (Микицеєм) у 1973 році та відбувається щороку 28 серпня.

 

Джерело: www.ugcc.org.ua