//

Блаженніший Любомир зустрівся з Львівською міською організацією «Українська молодь – Христові»

27 січня 2012 року у житті Львівської міської організації «Українська молодь – Христові» відбулося дві визначні події. Блаженніший Любомир (Гузар) обрав саме цю львівську молодь, щоб обмінятися роздумами. І не лише на тему «Особа та відповідальність...», він дуже трепетно та уважно прислухався до питань, які лунали із переповненого залу, прагнучи зрозуміти, чим сьогодні живуть ці дівчата та хлопці, якої духовної поживи вони потребують.

 

Другою важливою подією стало представлення давно очікуваного духівника УМХ. Як ми повідомляли - нещодавно було підписано декрет про призначення салезіянина о. Олександра Чумакова духівником організації.

 

Блаженніший Любомир вже близько… Відчутно з яким трепетом юнаки та дівчата очікують гостя. Зал, у якому УМХ зазвичай проводить свої заходи, був переповнений. Молодь УМХ у вишиванках зустрічають колишнього предстоятеля УГКЦ із прекрасним короваєм, теплими словами дякують за зустріч. Її учасниками стали найближчі друзі УМХ, зокрема члени Товариства студентів-католиків «Обнова», святоюрська молодь, а також о. Ростислав Пендюк, голова Комісії у справах молоді УГКЦ та о. Тарас Милян, голова Молодіжної комісії Львівської архиєпархії, який представив новопризначеного духівника Львівської міської організації «Українська молодь – Христові».

 

Блаженніший Любомир відразу дав зрозуміти свою відкритість, визначивши параметри зустрічі – його кількахвилинний виступ, а весь інший час запропонував відвести для дискусії. Виступ він побудував на життєвих прикладах. Зустрічаються хлопець та дівчина, їм добре, але виникає страх перед одруженням. Чому? Тому, що потрібно взяти на себе відповідальність – любити лише цю одну дівчину… Здійснюючи вибір, потрібно розуміти його наслідки. «Зрілість особи пізнається по тому, наскільки вона бере на себе відповідальність», - ділиться своїм досвідом Блаженніший Любомир.

 

«Наскільки ми стараємося бути добрими християнами, настільки будуємо себе і допомагаємо іншим», - робить висновок колишній предстоятель УГКЦ про особисту та загальну відповідальність. Кожна людина є цінною для спільноти – сім’ї, друзів… якщо удосконалює себе. Чим більше стараємося розвинути свої дари, тим більше служимо і розбудовуємо все те, що є навколо нас. Головне ж завдання – бути людиною.

 

На завершення о. Олександр запросив присутню молодь долучатися до заходів, які проводить УМХ, зокрема: спільна молитва, Літургія, прощі, екскурсії, відвідини сиротинця, обговорення фільмів...

 

Натхненні мудрістю Блаженнішого Любомира, щасливі дівчата і хлопці обіцяли тісніше брати участь у житті цієї молодіжної організації. Вона є відкритою як до окремих осіб, так і до інших спільнот, організацій щодо різноманітних ініціатив пізнавального та корисного для молоді проведення часу.

 

 

Фото: Василь Пишкович
Джерело: ДивенСвіт