//

Блаженніший Любомир відвідав парафію УГКЦ у Євпаторії

21 серпня 2011 року, у 10-ту неділю після П’ятидесятниці, Свята Церква вшановує пам'ять Св. ісп. Емільяна. Цього дня Блаженніший Любомир (Гузар) на запрошення настоятеля парафії Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ м. Євпаторія отця Богдана Костецького відвідав цю Кримську парафію.

 

Греко-католицька громада Євпаторії не велика, але дуже дружня та організована. Протягом досить короткого часу парафія чисельно значно зросла. Саме за це Блаженніший Любомир, ще будучи Отцем і Главою УГКЦ, минулого року нагородив Патріаршою грамотою пароха о. Богдана Костецького та вірних з нагоди 5-літнього ювілею від дня існування церковної громади у формі парафії.

 

Перед початком богослужіння духовного батька хлібом-сіллю зустріла молодь парафії і її настоятель попросив духовного лідера УГКЦ помолитись, повчити і благословити цю громаду.

 

Після  прочитаного Євангелія Блаженніший Любомир виголосив змістовну проповідь про необхідність життя з Богом і у Бозі, наголосивши на головних духовних цінностях, які потрібні для досягнення святості і вічного життя: любові до Бога і ближніх. В пам’ять про свій приїзд архипастир подарував парафіянам іконки Пресвятої Богородиці.

 

На завершення отець Богдан Костецький подякував достойному гостеві: «Ваша любляча посмішка, архиєрейська поважність, монаша простота, ангельська радість спонукає нас сьогодні до справжньої християнської досконалості, до впевненості у розбудові нашої поки ще не великої Євпаторійської громади у справжню християнську спільноту».

 

Прес-служба Кримського деканату УГКЦ
Джерело: www.ugcc.org.ua