//

Блаженніший Любомир подякував усім за статті, коментарі, інтерв’ю щодо його відходу від влади

«Останніми днями надійшло багато привітань, коментарів, а навіть статей та інтерв’ю, звернених на мою особу. Першим моїм бажанням було кожного з вас зустріти особисто, потиснути вашу правицю та подякувати за вашу зичливість. На жаль, така мрія не здійснима. Друга можливість – це кожному написати кілька слів подяки. Цього не виключаю, але це потребує багато часу і дійте до адресата, коли вже все забудеться. Тому використовую єдину сьогодні можливу розв’язку: за допомогою Інтернету соборно вам всім скласти подяку», – написав у своєму подячному листі Блаженніший Любомир.

 

У своєму листі автор також запевнив усіх, що буде за них молитися: «Нехай милостивий Господь винагородить доброту вашого серця. Я буду молитися, щоб вас і ваші родини Бог обдарував многими благодатями».

 

Нагадуємо, що 10 лютого на прес-конференції у Києві Блаженніший Любомир повідомив про те, що того дня Папа Венедикт XVI прийняв його зречення з уряду Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви. Відповідне прохання до Святішого Отця Глава УГКЦ подав, коли йому виповнилося 75 років.

 

«Сьогодні, коли я вже не маю достатньо сил, хочу передати уряд своєму наступникові, який ефективно продовжуватиме цю працю. Бо це не моя праця і я не є ключем. Ключем є Церква, а мета нашої праці – служіння Церкві, і ми стараємося це виконувати доти, доки можемо це робити ефективно», – пояснює своє рішення Блаженніший Любомир.

 

Департамент інформації УГКЦ