//

Блаженніший Любомир (Гузар) візьме участь у Всеукраїнській науково-історичній конференції на тему «Радомишль в історії української Церкви 1682-1840 років»

8 червня 2012 року в історико-культурному комплексі «Замок Радомисль», що в м. Радомишлі Житомирської області, відбудеться Всеукраїнська науково-історична конференція на тему «Радомишль в історії української Церкви 1682-1840 років». Конференція присвячена 250-літтю введення на престол Митрополита Київського, Галицького та всієї Русі Пилипа (Володкевича), - повідомив о. Ігор Гріщенко.

 

У програмі конференції передбачено участь  Блаженішого Архиєпископа Любомира (Гузара)  та Владики Йосифа (Міляна), Єпископа-помічника Київської архиєпархії.

 

Крім того, на Всеукраїнській науково-історичній конференції доповідатимуть: Леонід Тимошенко, декан історичного факультету і завідувач кафедри давньої історії України та спеціальних історичних дисциплін Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка, Ігор Скочиляс, доктор історичних наук, старший науковий співробітник Львівського відділення Інституту української археографії та джерелознавства НАН України, викладач кафедри церковної історії Українського католицького університету, декан гуманітарного факультету Українського католицького університету, Тарас Пшеничний, кандидат історичних наук, Михайло Довбищенко, доктор історичних наук, науковий співробітник Центру українознавства філософського факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Надія Стоколос, доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри філософії і соціальних наук Рівненського інституту слов’янознавства на тематику уніатських храмів Радомишля, соборів Київської митрополичої архиєпархії в Радомишлі та радомишльської уніатської семінарії.

 

У рамках конференції відбудеться також презентація двох видань - «Архів Української Церкви» Михайла Довбищенко та «Драма Церкви» Надії Стоколос і Руслани Шеретюк.

 

Тих, хто бажає взяти участь у конференції, просимо подати письмові заявки до 1 червня 2012 року на електронну адресу Житомирського протопресвітерства: ugcc.zhytomyr@gmail.com

 

 

Джерело: Департамент інформації УГКЦ