//

Блаженніший Любомир Гузар відкриє конференцію про гідність людини

ПРЕС-АНОНС


1 листопада 2011

Блаженніший Любомир Гузар відкриє конференцію про гідність людини


4 листопада 2011 року вранці о 10:00 в Національному університеті Києво-Могилянська Академія розпочнеться науково-практична конференція «Гідність людини у вченні Івана Павла ІІ». Захід організувало київське товариство «ОБНОВА» в рамках V Суспільних Днів Української Греко-Католицької Церкви. Конференцію відкриють колишній Глава УГКЦ Блаженніший Любомир Гузар та віце-президент з навчальних студій НаУКМА Володимир Моренець.


Президент обновлянської Федерації Олена Бідованець, стверджує, що проголошення Блаженним Івана Павла ІІ спонукало обновлян ще раз звернутися до його богословської спадщини і глибоко її переосмислити. «Ми, молоді люди, маємо розуміти усю вагу покладеної на нас відповідальності. Майбутнє – за нами, і щоб прямувати до нього, потрібно мати добрий фундамент, закладений ще нашими попередниками, одним із яких і був Блаженний Папа», – зазначає відповідальна представниця «Обнови».


На Конференції обговорять усі ключові питання, які турбують сучасну молоду людину. Зокрема, йтиметься про права людини і гідність людської особи, про те, ким є сучасна людина, про сім’ю, як середовище, що формує особистість. Серед учасників заходу студенти, науковці, богослови та представники духовенства. За словами духівника київського товариства «Обнова», отця Володимира Мальчина, метою Конференції є оцінити українські реалії крізь призму вчення великого Папи-слов’янина, котрий під час свого понтифікату завжди сміливо обстоював людську гідність.


«Сподіваємось, що спільне заглиблення у вчення Івана Павла ІІ стане поштовхом до дискусії задля побудови громадянського суспільства в Україні, яке базуватиметься на християнських цінностях та вічних правдах про людину», – зазначає священик.


Конференція завершиться 5 листопада о 12:00 відкриттям фото-виставки – «Гідність людини – як ми її бачимо». Опісля відбудеться представлення соціальних організацій. Щорічні Суспільні дні УГКЦ покликані привернути увагу до соціальних проблем, потреб неповносправних, ув'язнених та сиріт, підтримати тих, хто щодня розв'язує соціальні питання, та повчитись на їхньому досвіді.


Федерація Українських католицьких академічних і студентських товариств «Обнова» об’єднує молодіжні товариства у різних містах України. Метою діяльності організації є духовно-інтелектуальна обнова української молоді, впровадження християнських цінностей в її життя, навчання та професійну діяльність. «Обнова» організовує наукові Конференції та Семінари, проводить благодійні акції, молодіжні табори і фестивалі.
 

Контактна особа для журналістів – Аліна Грабар, тел. 068 5977075, alina-grabar@mail.ru