//

Блаженніший Любомир Гузар про Ватиканське Радіо

Відзначення 80-ліття Ватиканського Радіо співпало з повідомленням про зречення з уряду Глави УГКЦ Блаженнішого Любомира Гузара.

 

 

Приєднуючись до численних слів подяки та визнання, звернених до Блаженнішого Любомира, не можемо оминути увагою і його прихильного ставлення до Української редакції та всього Ватиканського Радіо. Блаженніший ніколи не відмовляв нашим кореспондентам в інтерв’ю та коментарях. Про нього з захопленням згадують колеги з інших редакцій, які мали нагоду з ним спілкуватися. А 14 листопада 2008 р. він особисто завітав до української редакції Радіо Ватикану. З цієї нагоди Блаженніший Любомир сказав коротке привітання для наших радіослухачів. Сьогодні, в цей знаковий і для Папського Радіо і в житі УГКЦ день хочемо його повторити:

 

 

«Дорогі радіослухачі, користаючи із того, що я відвідую місто Рим, а крім того, що я зайшов до Української секції Ватиканського Радіо, радо хочу скористати з цієї нагоди, щоб усіх вас привітати. Не знаю, скільки з вас є свідомі, але думаю, що багато-багато, яку велику прислугу Ватиканське Радіо зробило для нас, коли в Україні Церква була мовчазна, коли можна було тільки по-тихеньки служити, коли не можна було, взагалі, явно показати свого церковного життя, тоді, при помочі Ватиканського Радіо, в Україну йшли молитви, богослуження, поучення, катехиза.

 

Я такий радий, що маю нагоду тут перебувати, і ми застановляємося, власне, над тим, щоби ще й допомогти отим нашим співвітчизникам, які сьогодні в Західній Європі, в різних країнах шукають кращої долі, щоб їх також духовно злучити з нашою Церквою. Сердечно вас усіх вітаю, прохаю ваших молитов, щоби радіо, цей новий засіб, міг якнайкраще служити нам. Вас усіх, які слухаєте, ваші родини, ваші громади, нехай Милостивий Господь щедро благословить! Слава Ісусу Христу!»

 

За матеріалами Радіо Ватикан