//

"Блаженні вбогі". Реколекції для бездомних

19-20 лютого у Сестер Місіонерок Любові в Києві відбулися великопісні реколекції для бездомних, які  на запрошення сестер проводили три диякони з семінарії Redemptoris Mater із Києва.

 

Двадцять осіб прийшли послухати катехези в перший день реколекцій. Кожен учасник розповів про своє досвідчення Бога. Під час праці в групах убогі брати розповіли свою історію життя. Це ділення мало на меті підготувати фундамент для проповідування Доброї Новини, що мало місце після обіду.

 


Наступного дня, зворушені почутим, безпритульні привели з собою ще 15 осіб. Розпорядок дня був подібний до попереднього. Перед обідом диякони виголосили катехези про об’явлення Бога у житті Авраама, а також у Його Сині – Ісусі Христі. На закінчення реколекцій відбулося ділення. Учасники, вдячні Богові за отримане Слово, на знак подяки заспівали "О Ісусе, моя Любове " і промовили молитву. Господь підтвердив Слово знаками: один із учасників, який 5 років був у сварці з дружиною, зателефонував їй, щоб примиритися. Панувала радісна і щира атмосфера.

 

По завершенні диякони зробили висновок, що реколекції були проведені передусім для них самих – "Щоб ми всі мали такі відкриті вуха, як наші вбогі брати".

дк. Енріке з Іспанії

 

Довідка

Місіонерки Божої Любові служать найбіднішим з бідних, не зважаючи на касту, віросповідання, національність, расу, – даючи кожному безкоштовну і щиросердечну допомогу. Таким чином, у Києві (вул. Гвардійська, 2а) сестри готують їжу та готують під тентом 60-70 бездомних три рази на тиждень, а також роздають одяг, ліки та інші необхідні речі для проживання. Відвідують сім’ї, одиноких людей, людей похилого віку, бездомних на вокзалах та хворих у лікарні.

 

Джерело: Католицький медіа-центр