//

Благословенний плід лона...

Ватиканська Конгрегація богослужінь і дисципліни таїнств схвалила запропонований  американським єпископатом "обряд благословення дитини в лоні матері".

 

Текст обряду англійською та іспанською мовами повинен досягти всіх американських парафій напередодні Дня матері, який відзначається в США у другу неділю травня. Цього року випадає на 13 травня. Слова благословення священики зможуть виголошувати як під час Літургії так і поза нею.

 

Рішення Ватиканської дикастерії з радістю було прийняте католицькими єрархами. Голова єпископальної комісії із питань захисту життя, кардинал Даніель Н. ДіНардо зізнався, що вражений красою обряду благословення ненароджених дітей. Він додав, що немає кращого дня для оголошення цього повідомлення, ніж у свято Благовіщення Пресвятої Богородиці.

 

Ініціатива нового обряду благословення дитини в утробі матері належить єпископу Джозефу  Куртцу. Текст обряду був схвалений єпископатом США у листопаді 2008 року і відправлений до Риму для виправлення та остаточного затвердження.


Молитва покликана допомогти батькам, які очікують народження дитини, зрозуміти, наскільки дорогоцінним даром є дитина, яка розвивається в лоні матері, і мобілізувати громадськість до  поваги до людського життя.

 

За матеріалами info.wiara.pl