//

Благодійну акцію «Великодній виграш» розпочато!

У перший день Великого посту розпочалася щорічна традиційна акція «Великодній виграш», організована Благодійним Фондом «Карітас Самбірсько-Дрогобицької єпархії УГКЦ». У рамках акції проводиться збір коштів для дітей та молоді з особливими потребами, якими опікується Фонд. Проблема організації їхнього дозвілля є дуже важливою, адже більшість з них сидять вдома, ізольовані від суспільства та від спілкування з ровесниками, яких їм так бракує. Батьки часто залишають дітей самих, оскільки мусять заробляти на прожиття. Саме для вирішення цієї проблеми функціонує Центр дозвілля для дітей та молоді з особливими потребами «Дивовижні долоні», який діє при Благодійному Фонді «Карітас СДЄ УГКЦ». Усі зібрані кошти підуть на утримання цього Центру.

 

Тож якщо Ви хочете виграти один з цікавих призів, таких як літні поїздки до Польщі, мобільний телефон чи ноутбук, а також допомогти потребуючим, просимо прийняти участь у акції. Збір коштів «Великоднього виграшу» відбувається шляхом розповсюдження лотерейних квитків вартістю 3 гривні у школах, церквах, вищих навчальних закладах, підприємствах. Кожен учасник лотереї стає учасником розіграшу, який відбудеться у Квітну неділю, 8 квітня, у приміщенні міського Народного Дому «Просвіта».

 

Станом на 1 березня 2012 року, кошти на фінансування Центру, який успішно діє з 2008 року, закінчилися. Для того, щоб Центр і надалі функціонував, ми постійно перебуваємо у пошуку проектів, грантів та меценатів. А зараз кожна людина, якій небайдужа доля молодих людей, якими опікується Центр, може долучитися до забезпечення його подальшого функціонування.

 

Тож просимо усіх долучитися до акції. Склавши невелику пожертву, Ви сприятимете розвитку дітей та молоді з особливими потребами, які так потребують нашої любові та підтримки. У разі закриття Центру діти, які з величезним бажанням щодня приходять до нас, просто не матимуть куди йти та чим займатися. За усі ці роки вони стали великою дружньою родиною, яка і надалі зростає, зміцнюється та розвивається. Давайте подаруємо дітям шанс жити повноцінним, активним та цікавим життям і надалі! Не будьмо байдужими до проблем оточуючих!

 

На даний час у Центрі перебуває 20 дітей. Його робота направлена на розвиток особистості молоді, на заохочення їх до індивідуальної творчої роботи, на спілкування та проведення активного відпочинку, на фізичний розвиток кожної молодої особи. Діти навчаються різним напрямкам творчості: малюванню, аплікації, виготовленню намиста, вишивці картин бісером, ткацтву, ліпленню, виготовленню штучних квітів, тощо. Багато уваги приділяється фізичному розвитку, також діти ходять на екскурсії, відвідують музеї та різноманітні заходи.

 

За детальною інформацією просимо звертатися за адресою м. Дрогобич, вул. Чорновола, 4, Благодійний Фонд «Карітас СДЄ УГКЦ», тел. 2-24-58.


Наталія Яцик,
менеджер зв’язків з громадськістю БФ «Карітас СДЄ УГКЦ»
Джерело: www.ugcc.org.ua